Glädje

Oj! Hade inte kollat statistiken över antal läsare per dag på ett par veckor men gjorde det nyss och kan konstatera att ni läsare börjar komma tillbaka till bloggen vilket såklart glädjer mig! =D I gengälld får jag försöka se till att blogga lite oftare igen så ni får något nytt att läsa =) Stort tack!

Idag var jag ledig och har tvättat, diskat, plockat och lite så.. Marie har varit här också, hon kom efter jobbet inatt så hon sov till halv 3 =)

Jag fick idag tag på biljetter till VOLBEAT i Scandinavium den 8 Oktober! =D Har letat nästan varje dag på ticnet.se efter ståplatsbiljetter men de har varit tokslut.. och nu när jag börjat ge upp hoppet om att faktiskt komma över ett par biljetter så fanns det vipps ett antal biljetter ute igen! =D Så jag bokade på 2 till mig och Marie så det ska bli skiiiiiiiiit kuuuuul! =D Ska först försöka kolla upp så att Volbeat inte krockar med en mycket viktig helg då vi på skolan tar över ett hotell i Långberget för att guida, laga mat och sköta allt kring det för ett antal gäster som kommer dit. Och den helgen ligger i Oktober om jag inte minns fel så jag får hoppas att det inte krockar :S

Inatt blir det till att sitta uppe och boka/köpa iPhone 4!! =D Lär dock inte hinna få den innan jag sticker på praktik och blir borta nästan 4 veckor :S Men men.. det får gå =P

Krogen på lördag?? =)




Har nu fått bilder från Malin från Björn Rosenström @ Strömpis!
På bilden: Flugan, BJÖRN och jag själv =D Blir till att se han i K-ga typ 4:e september också!

Monsterperiod väntar..

Yeeeelllloooo!!

Nu sitter jag framför datorn efter en låång dag med jobbande på Grizzly. 09:00-19:20 idag och 10:00-19:20 igår. Har varit bra "drag" i butiken i dagarna.. folk har ju fått lön har jag hört, en annan fick ingen lön i juli och heller inget studiebidrag =( Men men.. Får desto mer i Augusti iallafall för då kommer första studiebidraget om allt går som planerat och även lön!

Börjar äntligen bli frisk igen efter en helvetisk sommar med pollen/sjuka osv.. har verkligen haft otur den här sommaren med det.. Och det vore så skönt att få vara frisk när jag påbörjar min MONSTERPERIOD från och med på lördag.. Eller vad sägs om schemat enligt nedan

Lördag-Söndag - Jobb på Grizzly 09:00-17:15

Måndag 2 Augusti-Torsdag 26aug - Praktik (LIA) på Fredros Gård varje dag, även helgdagarna, ca 08:00-18:00

Fredag 27aug-Söndag 29aug - Jobb grizzly hela dagarna

Måndag 30 Aug-3 Sep - Start praktik (LIA) på gösodling

Totalt: 35 jobbdagar I STRECK!


Gissa om jag kommer vila ut första helgen i september? 
 



Jag och en gäst från England på Fredros i höstas =) Även de mindre abborrarna bringar stor glädje hos turisterna och det är ju trevligt =D

Party it is

Gokväll bloggen!

Igårkväll var det dags för PARTYBARTY hemma hos mig i Kumla =) Kul att vi blev ett gäng ändå och vi hade jäkligt kul! Beställde pizza från Canaria i Kumla som hade hemkörning = bekvämaste valet! =P

Det blev ganska sent också innan det blev läggdags, klockan var nästan 5 innan vi hade lagt oss. Men vad gör det? Det var ju riktigt kul och då kan man ju inte gå och lägga sig =D Väldigt kul att träffa Emma igen också som jag inte träffat på över ett halvår eftersom hon varit i Australien/Kina med Malin =) Fast det var givetvis kul att träffa alla! =)


 

Haha! Känns som om Petter kommer med ganska ofta på bild här på bloggen men har man partyfejs så har man! =D

Godnatt!

Har precis gjort rent mitt stora akvarium. Är helt slut nu efter jobb 09:00-19:20 och sen jag kom hem har jag typ bara ätit lite och hållit på med akvariet. Så nu blir det en dusch och sen sängen!

Lite sovmorgon har jag tänkt unna mig imorgon, för nu är jag ledig till på måndag! =D Imorn blir det fest hemma hos mig. Blir inte så jättemånga men de som kommer är riktigt kul typer så det lär bli lyckat ändå!

Förkylningen håller i sig.. men symptomen ändras typ varje dag så jag antar att det är bra iallafall. Då borde det ju gå frammåt kan man tycka xD

Natti natti! =)




Flugan & Petter i skottekärra för blinda på förra årets fest! =D

Bloggen is back!

Jajjamen! Iallafall för idag ;-) Nej jag har så mycket att stå i med jobb och allt just nu att tiden inte riktigt räcker till för att blogga.

Hursomhelst, har nu jobbat måndag-onsdag och jobbar imorn också sen är jag mycket välbehövligt ledig fre-sön! Är rättså förkyld fortfarande vilket gör det väldigt påfrestande att jobba hela dagarna, speciellt med det yrket jag utför, dvs snacka med kunder dagarna i ända! =P

Jag utlovade ju ett lite längre inlägg om Arvikafestivalen så här kommer en liten resumé av dagarna i de värmländska skogarna.


Trippen började i torsdagsmorse, klockan ringde vid 8-tiden och man var lagom pigg efter att ha varit ute på Strömpis och sett Björn Rosenström dagen innan. Men taggad var jag så det gick ganska snabbt att ta sig upp och intensivpacka prylarna för festivalen!

Packad och klar gick jag till bussen med tung packning och gassande värme ute. Var väldigt trött så jag somnade på bussen och vaknar upp när bussen står på Örebro Resecentrum (en halvtimme senare, stationen där jag ska av). Chockad över att jag plötsligt var där hoppade jag av bussen och inväntade resten av gänget, Emma C & Petter från gymnasieklassen. Med var också Petters kompis Möller och Emmas holländska kompis Mike.

Emma var den utvalde att köra oss till Arvika medans vi killar klunkade öl och spelade musik! Blev ett stopp i Karlstad påvägen till Arvika för piss-paus och köp av inventarier. Jag var lite småhungrig så jag köpte 2 glassar! =D En Sandwich och en Daimstrut! Bra start på dagen! Eller ja.. jag hade köpt en räkbaguette på pressbyrån innan vi åkte från Örebro också!

Väl framme i Arvika hade vi både sjukt flyt och lite otur. Tack var Möller, vars far jobbar som ordningsvakt på Arvikafestivalen, kunde han köra in bilen precis till ingången på festivalen vilket inte var möjligt för allmänheten annars! Dessutom fixade han oss förbi visiteringen så vi slapp köa för att få våra saker inventerade.

Oturen var att Mike glömt sin biljett någonstans vilket gjorde att vi efter en drös samtal och försök att få biljetten till slut kunde trava ifrån incheckningen med festivalbanden på handleden. Även Möller hade glömt sin biljett så han fick använda bokningsnummret (efter några samtal det också) för att få sitt festivalband =P

Väl inne på festivalområdet slog vi upp tälten där jag sov tillsammans med Möller och Petter medans Mike och Emma delade på ett eget. Första dagen lyssnade vi bland annat på Kent som jag tyckte var kass.. mest p.g.a låtvalen men så ska jag ju tillägga att jag inte är ett megafan av Kent heller =P

Dagarna rullade på med att gå och lyssna på band, dricka öl, äta pizza/kebab/langos/skogaholmslimpa&skinkost! De banden jag lyssnade på var bland annat Kent, VOLBEAT!!, In Flames!!, Maskinen, Adept, Takida, Alice in Videoland och lite Teddybears. Volbeat & In Flames var outstanding. Helt grejt helt enkelt! 

Vad som inte var kul, snarare förbannat tråkigt var att jag blev av med min förlovningsring i slutet på Volbeat spelningen!! Jag var själv nästan längst fram bland alla tusentals människor och det var riktigt drag där framme. Alla skuttade, hoppade, viftade med armarna och knuffades! Under den näst sista låten var det extremt bra drag till en av mina favoritlåtar, The Garden's tale, och det var då det hände. Allt gick hur fort som helst, jag kände att ringen hade åkt upp på fingret och millisekunden senare flög den av och landade några meter längre bort i folkmassan.

Jag knuffade mig fram för att leta på den men det var hopplöst. När spelningen var slut låten senare letade jag i en timme fram och tillbaka över det lilla område där jag kunde tänka mig att ringen hamnat, men inte ett spår.. Sen ska det väl tilläggas att marken var väldigt "sliten" och smålerig på det området så att ringen är säkerligen nergrävd någonstans om inte någon såg den och snodde den, för den har inte kommit tillbaka till hittegodsavdelningen som jag anmälde ringen försvunnen till...

Som ni förstår var jag väldigt nere över händelsen och gick därför till tältet och hoppade de sista spelningarna. Jag gick bara och la mig.

Vad som var skönt var att älsklingen förstod mig och inte blev arg alls på mig. Får verkligen hoppas att den kommer tillbaka annars får det väl bli att skaffa en ny..

Sett över hela festivalen är jag väldigt nöjd ändå. Volbeat och In Flames var verkligen kungar av scenen, som vanligt.


Tack Emma, Petter, Möller och Mike (Bagg i grenen!) för en hell of a festival!


Snattar några bilder som Emma tog på festivalen!




Skräpigt blev det =)





Petter redo för Flames




In Flames we trust!

Tillbaks!

Godkväll folket!

Nu har jag kommit tillbaka från Arvikafestivalen och idag har jag avverkat fösta jobbdagen för den här veckan. Lämpligt nog har jag blivit jävligt förkyld. Näsan har runnit heela dagen och jävlats med mig. Och det är ingen höjdare att "snorvla" när man jobbar i butik, speciellt inte när man jobbar i djuraffär där alla vill ha personlig service och inte bara köpa varan och gå hem! =P

Men då var det desto skönare att komma hem till Marie efter jobbet med maten serverad och en smarrig efterätt till det =D Sen såg vi på Green Zone med Matt Damon. Den var helt okej. Sevärd 1 gång, inte fler =)

Hinner inte skriva om festivalen nu så det gör jag imorgon. Blir antagligen ett lite längre inlägg då.. för att sammanfatta 3 festivaldagar!

Cheers!


http://genkinahito.files.wordpress.com/2010/03/green_zone_poster.jpg

Bjööööörn!

Hallå bloggen!

Nu har jag precis kommit hem från Strömpis och spelningen med Björn Rosenström! Han var heeelgrym! Riktigt nice spelning och gud vad kul det var! Man ville aldrig att han skulle sluta spela :P Och avslutningen med "Het" OCH "Vi är pojkarna som busar" var ju inte helt fel heller. Köpte mig en t-shirt som det står "Björn Rosenström och det jävla bandet" på och tog även kort med han på Malins kamera =)

Det var även riktigt bra drag på strömpis för att vara en onsdag! Så det har varit en toppenkväll, helt klart! =)

Nu ska jag gå och lägga mig för att vara så pigg som möjligt imorn. Ska åka bussen in till stan vid typ 9 tiden sen bär det av mot ARVIKA!

Detta innebär att bloggen tar vila från skrivandet tills på söndagkväll när jag kommer tillbaka från festivalen. Då blir det nog ett längre inlägg om festivalen =)




Björn var kuuung ikväll! =D

Skepp o hoj!

Ja Skepp o Hoj! Det var ungefär vad mina öron sa imorse när de blev spolade på vårdcentralen med en slags vattenpistol för att ta bort vaxpropparna xD Haha! Var en jäkligt mysko känsla men reent och tomt blev det så nu har jag hitills hört riktigt bra på båda öronen idag =P

Jobbade 10:00-19:15 idag och imorn blir det 09:00-19:15. Tror att jag ska försöka hinna in till köpcentrumet på lunchrasten och kolla efter en ny kortärmad skjorta. Har mest långärmade av någon anledning så kan behöva en ny och fräsch =)

Nu är det bara 2 DAGAR KVAR TILL ARVIKAFESTIVALEN! =D

Nej nu ska jag beställa lite fisk till jobbet.. måste vara klar imorn så tänkte sitta med det lite nu =)



Scream!

Haha! Hade inte tänkt skriva något för tillfället men hittade nyss på SF's hemsida att det kommer att komma en Scream 4!! Haha! Var ju typ 10 år sen 3:an kom och trodde verkligen att det var slut där. Men en kultfilm som Scream, den missar man bara inte en uppföljare av =P Vem känner inte igen den klassiska screammasken som även följde med till komedi/skräckfilms serien "Scary Movie"?

Vi får dock vänta till April 2011 innan filmen kommer, en film där Courteny Cox kommer tillbaka och även Neve Campbell som spelade "Sidney" i filmen. Personen som hela filmserien utspelar sig kring typ. Hade de 2 inte varit med så hade nog 4:an blivit en riktig skandal som de flesta andra uppföljare. Men nu kan det faktiskt bli något när de är med =P 

Nu blir det fotbolls-VM finalen!!! Missa den för bövelen inte den!.. Nu skrivs ett styckte historia!


  

Bjöööörn!

På onsdagkväll blir det Bjöööörn Rosenström! =D Har precis köpt biljett på ticnet åt mig och Flugan =P Men vi lär bli fler. Det ska bli riktigt kul iallafall. En artist jag har velat gå på länge nu =)




Björn Rosenström på Strömpis, onsdagkväll! =D

Meeegatrött!

Hellu bloggen!

Nu sitter jag och jäser framför datorn efter en "hemmagjord" pizza. Färdig botten och sånt, men pålägget fixa jag själv, därav "hemmagjord" =D

Igår var det fest i linde för Petter som snart fyller år! Jag tog sällskap med Malin som jag inte träffat sen innan hon och Emma åkte till Australien/Kina för över ett halvår sen! :O Så det var väldigt trevligt att träffa henne igen, du har varit saknad! Iallafall.. när jag stod och väntade utanför Ica Maxi (hennes jobb) så sålde de jordgubbar utanför för 10kr/litern! Men jag hade bara en 500-lapp uttaget så jag tänkte "Äsch.. jag skiter i det" för jag hade bara tänkt köpa lite gubbar att äta i bilen upp till lindesberg =P

Men då kom jag på bästa idén! Jag köpte ett helt "flak" med jordgubbar i present till Petter! Haha! Den var uppskattad av alla på festen tror jag ;-) 

Flugan lyckades med konststycket att nykter, med ett parasoll i handen, fullt påklädd dessutom, RAMLA i Petters pool i ett försök att putta omkull en på festen som satt i en uppblåsbar fotölj och drack öl mitt i poolen. Snacka om att jag skrattade!! Haha! Höll på att skratta ur mjälten tror jag xD

Och idag väntade jobb.. första dagen på Grizzly sen innan jag började praktiken på Gotland så det var ett tag sen. Var vääldigt trött på slutet för det har blivit väldigt kasst på sova-fronten de senaste två dagarna =P Och inte lär det väl bli bättre inatt med den här värmen inomhus som utomhus!
 



Petter med jordgubbar! =P





Flugan i poolen, klagandes över att han har sin blöta budgetmobil i handen och ett parasoll på botten!

Aj aj aj!! Det är KLIPPT!

Hallooo bloggen!

Idag var det så dags för klippning, och även besök på vårdcentralen.

Först besökte jag vårdcentralen för att få bukt med mina pollenproblem och mitt öra som är nedsatt hörsel på varje morgon. Fick egentligen ingen jättebra hjälp, precis som jag trodde innan (negativ inställning? Nejdå ;-) ) Fick reda på att jag hade en vaxpropp i det örat som jag inte hör dåligt med och en lite mindre vaxpropp i det andra örat. Låter jävligt äckligt! Har aldrig haft de förrut xD

Sen efter det blev det ett besök på apoteket för att lösa ut nässpray med kortison och revaxör.. blir till att åka till vårdcentralen igen på måndag för att spola ur öronen..

Så till klippningen.. Som jag skrev igår hade jag tänkt försöka få till en liknande frisyr som Schweiz VM spelare Valon Behrami (se förra inlägget för bild). Så för första gången någonsin så färgade jag håret! Meningen var bara att frisören skulle färga underhåret ca 1cm för att få fram det blonda håret och mina tidigare slingor lite mer, och därmed få den frisyr som Behrami har. MEN, det blev inte så..

Det blev snarare vääääldigt mycket mörkt, och allt mitt blonda försvann!! Marie fick halvt en chock när hon såg mig, för det är trotts allt lite skillnad mot tidigare :P Men hon tyckte ändå att det var rätt snyggt, likaså min mormor tyckte också det!

Men men.. imorn ska jag nog ner till frisören igen och kolla om hon inte kan ha i lite nya blonda slingor för det blev FÖR mörkt :S Eller vad säger ni? Jämför själva :P



Målet var att få denna frisyr, som jag nämnde igår.





Detta var ungefär vad jag hade innan....




Och DETTA blev resultatet.. jämför det med den översta bilden, inte speciellt likt, tyvärr =/ Men kanske blir det bra ändå? Vad tror ni? :P


Haircut

Idag blev det till att uträtta lite ärenden. Först märkte jag att posten inte kommit som den skulle gjort idag, trodde jag. Men det visade sig att inte bara päronens post var eftersänd till Gotland, utan min också! Men med en granne som jobbar på posten och med en mycket uppmärksam och vänlig brevbärare som kör ut posten på min gata så löste det sig ändå! =) Killen hade nämnligen sett att jag var hemma och hade därför inte skickat iväg min post till Gotland vilket gjorde att jag kunde hämta ut mitt brev idag ändå! =D

Var även och bokade en ny tid hos optikern idag, den här gången hemma i Kumla! Mina linser funkar inte som de ska för tillfället, även om jag tror att det till 99% beror på någon sorts pollen =/ Men tänkte att optikern kan få kolla på problemet på fredag ändå. Det är lika bra (Y)

När jag ändå var igång så fixade jag även en klipptid och fick tid redan imorgon! Så det var kanon! Har inte bestämt mig än om jag ska göra lite tunna slingor också eller om det bara ska klippas och tunnas ur.. Men men. Det får bli som det blir =P

Annars har jag klippt gräset, vattnat blommor och softat lite i solen!




Kolla hans hår! Han heter Valon Behrami och spelar i Schweiz lag i fotbolls VM. La märke till hans frilla under någon match jag såg på. Något sånt vore inte helt fel att få till! Eller vad säger ni? :P

Bad & soft

Hallojsan!

Idag har varit en softardag. Har ringt CSN och fixat lite för höstens studiebidrag och varit inne till Marie i stan på eftermiddan =) Blev lite bad i hennes pool och lite sola!

Funderar på att se på någon film ikväll =) Får se vad det kan bli ;P Imorn blir det iallafall till att klippa gräset och plocka ordning på alla mina kläder som jag inte packat upp klokt sen jag kom hem från Gotland. Ska även försöka boka en klipptid imorn, det behövs! :P



Freedom!

Hallå tappra läsare!

Sitter hemma i Kumla. Kom att tänka på att det här måste vara första juli jag kommer vara hemma i Kumla på MYCKET länge :P Är ju alltid på Gotland annars. Men nu vankas först ledigt till i helgen sedan 3 veckor med jobb och Arvikafestivalen nästa vecka!

Igår var jag och Marie iväg till Karlstad och såg Inlinehockey VM! :P Tyvärr gick inte Sverige till final som väntat utan "bara" till bronsmatch mot Kanada. Så vi såg först Sverige-Kanada som Sverige vann med 7-6!! och sedan finalen mellan USA-Tjeckien som vanns av USA med 5-3 om jag inte minns helt galet xD

Påvägen hem stannade vi till vid kinarestaurangen Shanghai i Karskoga och köpte med käk =P Åkte sen hem till Kumla och tittade på film och så =)




Sverige vann brons och Dick Axelsson (Färjestad) blev utsedd till turneringens MVP, Most Valuable Player! =D

Kumla it is!

Jajjamen! Nu är jag tillbaka i Kumla! Båten gick vid 08:50 imorse och jag hade maximal otur den här gången vid på- och avkörningen av båten. Jag kom sist på båten, och sist av båten typ,, och då är det ändå över 1000 passagerare ombord där de flesta är bilburna!

Men iallafall så åkte jag till BeOutdoor mellan Södertälje och Stockholm. Hade inte varit i deras nya butik (det är en fiske/utelivsbutik för de som inte vet) så tyckte det skulle bli spännande! Men jag blev oerhört besviken. Riktigt riktigt dålig butik som jag inte kommer att besöka igen. Skitkasst sortiment och ja, vad var bra egentligen? Bra fråga.

Köpte mig iallafall en Loop skjorta för halva priset =)

När jag kom hem så började matchen mellan Tyskland-Argentina som jag och Christian jublade till. 4-0 till Tyskarna och "vi" är i semi! =D Håller på Tyskland i VM och i fotboll överhuvudtaget måste jag säga. Till och med före vårt eget Sverige. MEN, det är ett undantagsfall. Det gäller bara i fotbollen. Inte i hockeyn eller nått annat ;P

Sen grillade vi och tittade på nästa fotbollsmatch mellan Spanien-Paraguay! Tråkig första halvlek men desto roligare andra halvlek :P Efter fotbollen såg vi på Farsan och jag älskar verkligen han Jan Fares! Josef Fares pappa, Jalla Jalla ikonen som "magar" iväg en nisse i den filmen xD haha! Älskar den sortens humor som i Jalla Jalla och nu Farsan =P Filmen i sig är egentligen inget vidare men skrattade riktigt gott ändå xD Haha!

Hur i helvete ska man kunna sova nu när det är så varmt!?!? Hittar ingen fläkt eller nått heller och det är minst 27+ på mitt rum! GAAH!


Vilken morgon blir det imorgon?

Ja som min rubrik lyder; Vilken morgon blir det imorgon? Vad jag menar med det är att i princip varje morgon vaknar jag nu på senare tid med någon form av problem till följd av min allergi.

En del mornar hör jag inget på ena örat, en del mornar är jag super-duper täppt i näsan. Eller som imorse, vaknade och kunde inte öppna ena ögat som kletat ihop totalt. Fick spola varmvatten och "vadda" ögat med för att kunna öppna det. Eller ska jag dra till med en högoddsare att jag vaknar utan problem? Det vore skönt, helt klart!

Ikväll har jag sett på Göta Kanal 3, riktigt dålig film. Rekommenderar absolut att ni INTE ser filmen =)

Tidigare idag när jag släppte ut piggvaren i havet igen så hittade jag ett litet litet havsöringsyngel! Tog med mig ynglet i handen och la den i en liten plastbehållare. Sen kom jag på den briljanta idén att titta på ynglet i en lupp (mikroskop, typ) ;-) 

Och jävlar vad häftigt det är! Ynglet är inte mer än 5mm max! Riktigt coolt att titta på den =P Matade den även med levande små artemier och det smaskade den i sig av så det stod härliga till =D Ska kolla till ynglet imorn och se om den överlevt natten på forskningsstationen. Den här natten blir för övrigt min sista på Ar, för den här gången =)


GODNATT OCH SOV GOTT!! 







Sucess!

Hallo bloggen!

Idag var man lagom pigg när klockan ringde klockan 07:00. Eller inte. Igår blev det helt spontant en riktigt trevlig grillkväll här på stationen med de som jobbar/praktiserar/exjobbar osv.

Det bjöds på grillspett, potatis, tzatziki, sallad m.m. Grillspetten var sjukt goda! Mycket tack vare marineringen på dem. Frågade vad som var i marinaden och kan konstatera att det inte är något man själv ställer sig och gör på en kvart en fredagskväll precis. Nejmen ärligt talat så var det inte sååå svårt. Det var Caj P's färdiga grillmarinad, sen vitpeppar, lite färska örter + några andra kryddor och även en skvätt hemmagjort plommonvin som var minst 20-30 år gammalt!! Riktigt gott var det iallafall =)

Det bjöds även på skumpa och mousserande vin till maten. Sammanfattningvis en riktigt trevlig och spontan kväll! Det firades att dels några var klara med praktiskt arbete i ett projekt och även att vi (jag, handledaren och dansken) var klara med vår del med piggvaren också =)

Idag var det ganska lugnt. Släppte tillbaka en massa piggvar som inte gick åt i projektet. De blev nog glada över att få simma tillbaka i det fria istället för i tankarna på stationen =P

Det var även min näst sista dag här på stationen, och sista dagen med handledaren på plats. Han sa att han var väldigt nöjd med mig och att jag fick höra av mig om jag vill ha sommarjobb här nästa år =D Kul att få så bra cred av handledaren! =D



De lyckligt lottade piggvararna simmade glatt tillbaka i ÖSTERSJÖN. ;-)



RSS 2.0