Sämst

Jag är just nu på väg att vinna pris i "Sämst i Sverige på att ta tag i sina läxor"... känns det som. Jag har sammanlagt 4 inlämningar plus redovisningar den här veckan.. 2 av läxorna är ändå ganska roliga uppgifter där den ena går ut på att planera för en framtida "Drömcamp". Den tänkte jag att jag skulle hugga tag i nu med en mugg glögg till det =) 

Har packat upp alla Ullaredsprylar nu oxå! Det var som lilla julafton i det större formatet ;-) Köpte en stor hög kläder bland annat och 2 jättefina Canvas tavlor på något som liknar Gotlands kust. Det får en att längta än mer efter de kyliga dagarna i ett par vadarbyxor på jakt efter det gotlänska silvret, havöringen. 

Nej.. nu får jag sluta drömma mig bort och komma igång med skolarbetet! =P




Vill tillbaka NU och fiska öring!
 


Ullared tar ut sin rätt...

Pjuh vilken jävla dag! Upp halv 3 för att åka till Ullared.. hade räknat med att sova som en stock i bilen eftersom att jag inte somnade innan vi skulle åka. Men det kunde jag fetglömma! Så man var ju lagom pigg och på bra humör när man väl kom till Ullared. Otroligt sjukt mycket folk!! Man hade väl inte kunnat räkna med något annat men ändå. Jag har aldrig varit med om så mycket folk förut tror jag på Ullared.

Hittade iallafall en massa snygga kläder och annat trevligt men det var värre med julklappar.. hittade bara en! :S

Hade tänkt lägga upp en bild som jag tog med min mobil på hur knökarfull bilen var på väg hem från Ullared men jag har glömt både minneskortsläsaren och sladden till min mobil så bilder får det bli någon annan dag =P

Nästa helg kommer Dead by April till Örebro! Måste ta o skaffa mig en biljett för det här kan jag bara inte missa! Någon mer som är sugen på att hänga på? =)

Nu blir det nog faktiskt sängen.. så jäkla trött!


Ha en fortsatt trevlig lördagskväll folket =)




Dead by April på Club 700 på lördag!! =D


Ullared here we come!

Hallå bloggen!

Är nu hemma i Kumla igen, som vanligt vågar jag nästan skriva. Känns som om jag varit hemma medparten av alla helger som varit under hösten! =P

Inatt bär det av till Ullared! 02:20 ringer klockan så det blir till att sova ett par timmar nu för att orka stångas med alla löneinkasserade shoppninggalningar! Kommer bli galet mycket folk.. dels på grund av att det är just Gekås, Ullared. Dels för att alla fått lön i dagarna men även för att det är mindre än månaden kvar till julafton så många är säkert ute på julklappsjakt! Man kanske ska sätta på sig ett par benskydd för att rädda benen från kundvagnskapningar?

Slingade även håret lite ikväll så lite blondare blev man iallafall! =)

Blir ett inlägg imorn kväll om jag hittade några fynd på Gekås ;-)

Ha en bra helg och undvik "den sista ölen"!



Lönen slut efter Gekås besök?

 


Ospecificerat

Ny dag, nya möjligheter!

Igår tog jag svinsprutan och blev minst 50 kemikalier rikare! Sen blev det innebandypass på kvällen och efter bandyn kände man av att vaccinet började verka i kroppen. Första timmen när jag hade lagt mig i sängen hade jag svårt att ligga på mage eftersom axeln värkte en del... Men nu på morgonen känns det inte av speciellt mycket.

Nu ska jag göra en till skiva till bilen.. hade suttit i över en timme igårkväll och plockat ihop en bra skiva och påbörjat bränningen men sen sa datorn "Ha de!" och ville inte vara med längre så nu får jag börja om =( Där fick man för att man valde låtar med omsorg =P

Idag bär det av hem till Kumla oxå! Hade inte tänkt åka hem i helgen IGEN men Ullared väntar på lördag så det kan man inte missa ;-)

Puss i ljumske!

Svine flu

Fartygsbefäl... må klinga fint i örat men tro mig. Det är hell on earth! Så otroligt tråkig kurs att till och med Greta Garbo ramlat av stolen om hon suttit med på lektionerna.

Imorgon blir det till att hastigt med lustigt ta den omtalade svine flue sprutan! Skolan kunde erbjuda oss KY studenter vaccination också så då är det väl kanske ändå lika bra att ta den. Om än något motvilligt då det känns konstigt att man kan släppa ett vaccin så snabbt som det ändå kommit ut. Hur har man möjligt hunnit testa långsiktiga biverkningar? Läste på aftonbladet så sent som igår om en kvinna som blivit av med lukt/smak sinnet av vaccinationen. Bara det är ju hel-crazy! Vaccinet innehåller ju dessutom mycket Kvicksilver vilket är ett giftigt ämne för oss människor. 

Nu blir det till att bränna ut lite nya musikskivor till bilen! Känns som om jag "spelat sönder" vissa låtar nu så det är på tiden =P

Sitter och tittar på en massa bilder på datorn också. Grymt avis på Malin & Emma i Australien! Vill också åka bort.. NU! Hittade även "försöka-se-så-cool-ut-som-möjligt" bild från förra Thailandsresan! Den måste upp här =P


Jag hatar Novemberhockey...

Ny match idag mot formsvaga Brynäs IF som inte vunnit i Karlstad sedan 2002 vilket är 7 (!!!!) år sedan och dagens möte trodde jag väl på förhand skulle bli en lätt match men icke. Istället fick man se en ruskigt tråkig match som totalt saknade målchanser... Först med minutrarna kvar av sista perioden gjorde Färjestad 1-0 men Brynäs var inte sena med att sätta in 1-1 och sedan 1-2 i förlängningen. Grymt grymt och återigen grymt tråkig match och som rubriken låter.. JAG HATAR NOVEMBERHOCKEY!

Och det av den enkla anledningen att lagen själva är lika omotiverade som jag själv är av att ha på mig badbyxor till skolan på dagarna.. ungefär. Sen som grädde på moset öser regnet ner och har gjort så i allt för lång tid nu. Gnällbältspojken är vaken, I know! 

Usch och fy.. kan inte släppa tanken att dagens match faktiskt var ren slöseri med tid.. så dålig var matchen. Nej Peter Forsberg är då den enda som kan förgylla hockeysverige en månad som november. Punkt slut. 

På lördag blir det Ullared med Marie, morsan o mormor! Kanske Jocke oxå men han skulle fundera ett par dagar till =P

Oj vad jag gärna byter plats med Malin och Emma som är framme i Australien nu. Avis!



(Det skulle ha varit en bild här men min dator verkar inte vilja lägga upp den så ni får klara er ändå ;-)

Hard work work...

Å fy tusan vad det faktiskt är skönt att helgen är slut! Tror nog att det är första gången i livet jag säger det =P I torsdags kväll var jag påväg till Färjestad-Hv71 och hade då nyss fått reda på att fredagen skulle bli ledig. Jag slog jobbet en pling i hopp om att få jobba några timmar antingen fredag-lördag eller söndag för att på så sätt tjäna ihop till kostnaden för vad det kostar att åka hem till Kumla över helgen och för att kunna umgås med Marie! ´
Det slutade med att jag fick jobba hela fredag, lördag och söndag p.g.a att en av de som skulle jobba i helgen blivit sjuk av vaccinationen. Och herregud vad folk det var! Vi sålde för ungefär dubbelt så mycket som vi vanligtvis gör. Där ser man vad lite reklam i tidningen och diverse utskick kan resultera i. Idag hann jag inte ens äta lunch på hela dagen. Då är det mycket kunder...

Igår kväll tittade jag på Inglourious Basterds. Nazistfilmen med Brad Pitt. Helt okej var den även om jag hoppats på lite mer "fight" så att säga. +++ får den av mig =)

Nu sitter jag på mitt rum i Killstad och tar det lugnt. Ska ta och släppa ut några nya akvariefiskar jag köpt! En öronål, lite zebrafiskar och några småkrabbor får snart checka in i lyxlyan på 450 liter ;-)

 

Ha det bra allihop!



Öronål =)


BTN-monteringsguide!

↑Som jag skrev tidigare idag så utlovade jag en guide på hur man går tillväga för att sätta in en Back to Nature bakgrund i sitt akvarie/terrarie. Det finns idag en mängd olika varianter BTN (Back to Nature®). Den som jag valt att använda mig av är en såkallad Slimeline modell som inte är tjockare än ett par centimeter och tar därför inte upp lika stor plats i akvariet som en vanlig BTN bakgrund gör. De vanliga kan vara så breda som 10-20 centimeter vilket tar upp väldigt stor plats i akvariet.

Hursomhelst.. Man börjar givetvis med att kolla upp vad för färg man vill ha på sin BTN bakgrund och köper sedan de bitar man behöver för att täcka hela akvariets bakruta. Mitt akvarium är 150 cm långt och då bitarna är 50 cm styck gick det åt 3 bitar till mitt akvarium.




1. När man köper bitarna så får man till att börja med kolla ut så att bitarna passar med varandra. Bitarna har nämnligen 2 olika utseenden för att få en så naturlik bakgrund som möjligt. Det kan vara tillexempel att en skåra i berget sträcker sig över till bit nr 2 vilket gör att man kanske inte bör sätta 2 likadana bitar direkt intill varandra.




2. För att kunna sätta fast BTN-bakgrunden behöver du några verktyg. Du behöver en silikonpistol och ett akvarievänligt silikon. Själv silikonade jag denna gång med Aquarium Münster från Orca som är ett väldigt dyrt silikon. Kostar över 300:- tuben jämfört med vanlig silikon från biltema för under 50-lappen. Fördelen med den silikon jag använder är att den går att applicera även under vatten vilket gör att du inte behöver vänta något dygn eller mer på att silikonen ska torka.
Du behöver även en finbladig kniv för att skära bort överhänget på den sista BTN delen.




3. Det kan vara en bra idé att sätta i BTN delarna i akvariet och se så att delarna passar innan man börjar silikona fast dem! =)




4. Nästa steg är att skära bort det såkallade "överhänget" på den del som ska sitta längst ut till höger i akvariet för att få delen kant-i-kant med akvariets kortsida. Skär 10-20 gånger i samma skåra.




5. När du skurit tillräckligt kan du försiktigt vicka/bryta överhänget nedåt och ta bort den bit som blir över.





6. Då var det dags för att lägga silikon på BTN delarna! Ta en del i taget och börja med den del du skar bort överhänget på. Det du ska tänka på när du sätter fast BTN delen är att sätta den tillräckligt högt!! Delarna är oftast inte gjorda för att täcka från botten upp till lysrampen utan det är tänkt att gruset ska räcka upp till den nedre delen av BTN bakgrunden. Placera BTN bakgrunden så pass högst att ca 5mm sticker över den kant där vattennivån förväntas vara. Pressa sedan åt delarna mot akvarieväggen så att silikonet fäster. (OBS! Bilden visar inte den första delen som ska sättas fast då den biten på bilden har överhänget kvar) 




7. Då var alla delar på plats! Lägg märke till att del A (längst till vänster) har en skåra som går vidare i del B (den mittersta). Därför är det viktigt att tänka på placeringen av bakgrunderna. För när du väl har silikonat fast bakgrunden finns det ingen återvändo. Det som återstår nu är att fylla akvariet med vatten, inredning, växter och såklart fiskar! Om du tänker använda dig av ett biligare silikon som inte går att handskas med i vatten ska du låta silikonet torka i minst 1 dygn.




8.                              ↑↑↑ RESULTATET! ↑↑↑

Reslutatet är jag mycket nöjd med och för fiskarna blir det en mycket mer naturtrogen bakgrund än den vanliga akvariebakgrund på utskrivet papper som man vanligtvis har. Den övre bilden visar akvariet nu med BTN och den nedre hur akvariet såg ut innan!




Hoppas att ni tycker att det är en lättförståelig guide! Kostnaden för att sätta i en BTN bakgrund kan vara allt från ca 400-1500:- beroende på hur stort akvariet är samt vad man väljer för silikon m.m. Det finns även "tjock-varianten" av BTN som kan kosta uppåt 10.000:- och enstaka varianter ännu mer.

Samtliga bilder tagna med nya mobilen, Sony Ericsson Satio®

Lazy day

Godmorgon folket! Ny dag, nya möjligheter! Idag sitter jag hemma och skriver på ett arbete som vi fick i början av veckan i skolan. Senare idag ska jag lägga upp lite bilder från igår när jag satte i min BTN bakgrund i akvariet och en liten guide om hur man går till väga för att "installera" en BTN ;-) Riktigt snyggt blev det!

Ikväll är det stormatch i LLA! Seriefinal mellan Färjestad-Hv71! Det är en sådan match som man bara inte missar som Färjestadssupporter. Det är en sådan match som man står och längtar efter när man drömmer sig bort på en kass tisdagsmatch mellan Färjestad-Södertälje.

Igår kväll var jag iväg och spelade innebandy/fotboll med nästan halva klassen. Spelade i en skitliten hall men kul var det ändå =P

Var har vintern tagit vägen? Vi har bara en och en halv vecka kvar av November och det är 9+ ute typ! Aja. Det är bara att vänja sig. Om 50 år är + 9 grader i December ett faktum om inte världen drastiskt förändras.



Nytt tifo idag?? Man kan ju drömma iaf! =)

Bruno das cockmeister

Låång skoldag idag och gissa om jag var trött på morgonen var det inget mot vad jag var på sista lektionen.. Herregud vad trött man blir av att det är mörkt när man ska gå upp och mörkt när man åker hem!

Har nyss tittat på Brüno! Såg den på bio men nu såg jag den hemma i soffan med Jocke. Sjuk film! =P

Imorn ska jag förhoppningsvis hinna sätta i min BTN bakgrund i akvariet om jag hittar någon silikonpistol vill säga.. Och om tiden räcker till för den delen. Det tar ju ett tag att tömma ett 450 liters akvarium fullt med fisk och växter om man säger så ;-) Ska se till att ta ett kort före isättningen av bakgrund och ett efter! Kommer bli grym skillnad! *Intresseklubben antecknar*?

Kul att Peter Forsberg verkar kunna spela på riktigt igen! =D



Fischy!

Hallo!

Idag blev det sovmorgon så det hette duga. Vaknade strax efter 12.. sen bar det av till Filipstad för att hämta Jockes bil som varit på reparation hos min morbror. Men före det blev det ett stopp på Akvarieteknik som är nordens största akvariegrossist! Privatpersoner får inte komma in så jag frågade om jag fick titta i syfte för Grizzlybutiken där jag extrajobbar och då var det okej att kolla!

Killen i receptionen tog oss till och med på en guidad tur i byggnaden vilket var kul =P Han tog oss även till chefen så vi satt och hade ett snack i fikarummet =) Mycket trevligt bemötande på akvarieteknik!

Min nya mobil jävlas med mig redan. Den hängde sig flera gånger idag och dessutom upptäckte jag att man inte kan trycka några siffror när man ringer till kundservice tillexempel på Tele2Comviq. Mysko! Får hoppas att Sony Ericsson släpper en uppdatering ganska snart till Satio®

Köpte även akvariefisk för ett butikspris på nästan 2000:- kronor fördelat på 10 fiskar.. och det första som händer när jag stoppar i dem i mitt akvarie är att min största fisk, en guldsömciklid, attackerar mina nya fiskar. Utvisning för honom väntar så nu får han gå ihop med 3 abborrar i ett 54 liters akvarium =D



Fisken som utvisats från mitt stora akvarium nu ;-)


Party barty

Wowow.. helgen har rusat förbi men kul har det varit. Igår åkte jag i sällskap med Flugan, Petter och Emma till Killstad för party! På vägen stannade vi i Karlskoga och tittade på en ny bil som päronen köpt! Perfekt fiskebil även om den drar lite väl mycket.. En Jeep är det. Ska försöka komma ihåg att ta en bild på den nästa gång som jag kan lägga upp på bloggen!

Krogbesöket blev på Nöjesfabriken.. jävlar vad lite folk det var där. Det var lite tråkigt men det blev ganska trevligt ändå!

Inhandlade även Back to Nature® bakgrund till mitt stora akvarium i Killstad som jag ska pyssla med att sätta i imorgon har jag tänkt eftersom jag är ledig imorgon =) Så på sätt och vis är helgen ännu inte över!

Nu blir det till att sätta igång på nya mobilen och börja utforska den! =D

 



Petter och Flugan trivdes i soffan! ;-)


Fredag den 13:e

Undrar just hur många som döpt dagens blogginlägg till just fredag den 13:e... Idag har jag jobbat hela dagen och kände mig ganska trött och halv hängig framåt kvällen efter det 10 timmar långa arbetspasset. På systemet blev det en flaska Midori. Ska bli spännande att prova något nytt att blanda groggen med imorn ;-) Köpte även lite nya fiskar till akvariet. Bland annat Corydoras Sterbai som jag ska ha på uppväxt hemma i "lill-akvariet" för att sedan ta med ut till Killstad i mitt stora akvarium =) Nu ska jag sätta mig och börja pilla med min nya mobil tror jag.. ska bli spännande! Mycket fredagsmys åt folket!

Home sweet home

Ligger i sängen hemma i Kumla och har nyss kommit hem från Färjestads match mot MoDo. Färjestad vann med 4-1 så det var trevligt! Satt uppe och pluggade till halv 3 natten som var och nu är klockan 12 så jag känner att det börjar bli dags att lägga sig om man ska orka jobba från 09:30-19:15 imorn! =P

Jösses vad folk tar sig friheter!

På skrivbordet ligger min nya Sony Ericsson Satio och väntar på att utforskas.. men det får bli vid ett senare tillfälle.. Nu är jag för trött tillochmed för att orka göra det.. och det säger inte lite!

Gonatt på er allihop =)

Chips på en onsdag!

Nu snider vi Powerpoint presentation för morgondagens redovisning och knaprar chips och julmust! Är det "lill-lördag" så är det ;-)





Ingen vidare bild men jag varnar för att Estrella's "Svenska solchips" med havssalt & gräddfil är grymt beroende framkallande! =P


Dödstrött!

Imorse började vi inte förren 10:20 i skolan så en skön sovmorgon hade man sett fram emot.. Men skön kan jag inte påstå att den var ändå för klockan ringde vid 9 tiden första gången men innan jag var uppe ur sängen efter X antal snoozningar hade klockan hunnit bli 10:00! Riktigt trött imorse...

I skolan hade vi vattenvård.. kändes ganska enkelt eftersom man läst mycket av det föreläsningen idag handlade om tidigare. Efter lunch var det dags för höstens första och enda stormöte då alla klasser som läser Sportfiske i gymnasiet och KY samlades i Forshagas biosalong för stormöte.

5 timmar satt man på röven i biosalongen och lyssnade på 2 föreläsare och på själva mötet. Riktigt intressant om än något improviserad föreläsning den ena av de 2. Var en före detta KY elev som berättade om sin reseverksamhet inom sportfiske och pratade om lite olika fiskeplatser han besökt runt om i världen. Om jag var resesugen innan hans föreläsning blev man resesugen DELUXE efter föreläsningen. Jäklar vad det lockar att åka utomlands och fiska!.. Samtidigt som man kan njuta av en annan kultur och massor av äventyr. 




Blue Marlin... 

Bloggish!

Idag var det provdags i Fartygsbefäl och med 5 minuters pluggande inför provet var förhoppningarna om att klara provet väldigt låga, givetvis. Men på något sätt lyckades jag ändå få godkänt på provet vilket var en otrolig lättnad! =)

Efter skolan bogserade vi Jockes bil upp till min morbrors hem vilket var knappa 5 mil i mörker med en bil vars bromsar sett sina bättre dagar. Grannen ställde upp med att bogsera bilen. Helt sjukt snälla grannar här i Killstad! Totalt blev det runt 10 mil och drygt 2 timmar tog det totalt men nu är obäket på plats för reparation.

Ikväll väntar lite plugg i form av powerpoint fixande till en redovisning i kursen sportfisketurism som vi har på torsdag. Torsdag som för övrigt kommer bli en fullspäckad dag! Först redovisning och heldag i skolan.. sedan hockeymatch i LLA då Färjestad tar emot MoDo. Direkt efter det bär det av hem till Kumla IGEN för att jobba 08:30-19:15 på fredag. Men det är väl så det ska vara.. full rulle och mitt i vägen!

På lördag Den 21:a åker Malin och Emma till Australien så det blir till att träffa åtminstone Malin på fredagkväll fick jag nyss sms om. Det ska bli trevligt att träffas innan de åker bort ett halvår! Kommer sakna er båda även om vi inte setts speciellt mycket på sistone ändå! =/

På torsdag får jag nog min nya telefon oxå och på fredag blir det förhoppningsvis ny akvariebakgrund! :D Ska se till att ta bilder på akvariet före och efter bakgrundsisättningen så ska ni få se vilken skillnad det blir! =)


*Det är framtiden jag är intresserad av eftersom jag ska tillbringa resten av mitt liv där*




Ikväll blir det Fist of Zen! =D MTV 23:00


Monday, sweet monday

Ännu en helg har passerat i äckligt snabb fart och nu sitter jag hemma i Killstad igen efter en helg hemma i Kumla/Örebro. Idag har jag jobbat 10:00-19:20 och idag var även 2 praktikanter på jobbet. En från Kvinnersta och en från Risbergska. Tycker synd om den ena tjejen som fick stå och skriva e-mailadresser i en Excelfil typ hela eftermiddagen =P 

I helgen beställde jag även ny mobil! Satio is on it's way! =D

Hade även med en ny frys till vår lägenhet i Killstad då vår tidigare lagt av så nu kan vi äntligen slippa tänka "Får det här plats i frysen?" när man är ute och handlar. Hittade även ett fiskespö som jag blev riktigt sugen att köpa. Nypris på ca 6700:- men var nedsatt till 1999:-!!! Det är bra rea! Men allt kostar pengar och pengar är något jag inte har jättegott om för tillfället därför får man tänka efter lite vad man köper. Istället funderar jag på att köpa en BTN Slimline bakgrund till mitt akvarium här i Killstad vilket "bara" kostar typ 800:-... med en massa rabatter inräknade. 

Nu är jag väldigt trött så dagens blogginlägg blir lite småtråkigt. Lovar att bättra mig i veckan trogna läsare! =)




En sådan akvariebakgrund som på bilden vill jag köpa! Snyggt värre! :)

 


Expensive life

Lördagskväll hemma i Kumla med 100% olust att göra läxor.. givetvis. Var uppe tidigt imorse och hjälpte mor och mormor med att plocka upp loppisprylar på loppisen i Vivalla golfhallen. Som vanligt mycket folk där och lite pengar för skit bokstavligen talat. Men det är tur att alla inte är lika.. det en annan anser är skit är guld värt för någon annan. Förmodligen tycker alla andra som står på loppis samma sak och dum som man är hittar man ju själv nästan alltid något man köper på sig när man väl är på en loppis. Idag blev det inte så men ändå =P

Har även jobbat idag på Grizzly och skjutsade även hem Flugan och Sofia då Flugan (i ett nötskal) köpt en cykel utan att tänka efter hur han skulle få hem den. Men tack vare BLOGGEN visste Sofia att jag jobbade just idag och kunde därför skjutsa hem dem. Det lönar sig på ett eller annat sätt att läsa vad man skriver ändå ;-)

Fasen vad mycket grejer man vill köpa. Ny telefon ska det bli iallafall.. sen om det sker imorgon eller nästa år vet jag fortfarande inte. Det jag vet är iallafall att det ska bli en Sony Ericsson Satio® I vår ska det även bli ett flugspö för ca 4600:- och då är det ändå halva priset mot vad andra får ge för det =P Det ska även inhandlas en vadarjacka som säkert går på 1500-2000:- samt en ny bärbar dator då min snart ger upp tror jag :S

Slutsats av det hela. Jag måste jobba extra som fasen och gå på mer loppis om jag ska ha råd att köpa de prylar jag vill! =P Kanske läge för att vinna på en triss?


 Dyrgripen snart min! Hoppas jag =P



Puss i ljumsken!

Friday it is

Hemma i Kumla igen efter en halv vecka i skolan. Det känns som om man inte riktigt återhämtat sig efter de tidiga mornar man gick upp till på gotland förra veckan. Eller så är det helt enkelt för att årstiden är som den är.

Ikväll hade man sett fram emot att få se Saw 6 på biopremiären men då SF bestämt sig för att diskriminera alla "småstäder" utom Göteborg och Stockholm så blev det inget av med det. Freddan kommer över istället frammåt kvällen så det blir väl till att klämma lite filmer på hemmaplan istället =)

42 dagar till jullov och 48 dagar kvar till julafton. Satan vad tiden går undan! Snart måste man ju till att börja handla julklappar för att inte behöva stressa de sista veckorna när verkligen ALLA är ute och handlar julklappar. Fast det kanske är lite av en tjusning i sig att vara ute i sista stund och stångas med alla andra som febrilt letar de sista julklapparna... Eller?

Vad tror du blir årets julklapp? Disskutera gärna i kommentarerna. De 3 senaste åren har enligt en mer eller mindre officiell sida angett att årets julklappar varit

2007 - GPS (Ja herregud! Var och vartannat hem har ju en GPS känns det som numera!)

2008 - En upplevelse (Var det? :S)

2009- ???

Själv tror jag att mini datorerna/laptops som kommer i större utsträckning blir signifikant för 2009 års julklapp.

Ha en kanonhelg allesammans!




Årets Julklapp?

November sucks

Idag var vi på studiebesök på Forshaga reningsverk. Ganska intressant även om man redan visste på ett ungefär hur ett reningsverk fungerar. Det var ju inte första studiebesöket på ett reningsverk precis.

När jag kom hem väntade jag ivrigt på att SF skulle släppa biljetterna för helgens filmer där Saw 6 skulle ha premiär på fredag. Men till min stora förvåning fanns inte Saw 6 med alls i Örebro! 29 olika filmer visas i Örebro den här helgen och inte en enda av dem är Saw 6. Mycket märkligt och dåligt av SF tycker jag som sett premiären av Saw 2-5 på bio men nu bryts den trenden alltså på grund av att SF inte ens visar filmen som enligt betyg ska vara bättre än både 3:an, 4:an och 5:an.

Idag ringde de från jobbet och kollade om jag ville jobba på måndag också så nu får jag 2 jobbdagar den här "helgen". Det skadar ju inte med någon tusenlapp extra utöver det snåla studiebidraget som för övrigt HÖJDES för någon månad sedan med 12 kronor i månaden. Oerhört fjantigt, CSN. Därför älskar jag att kunna få hoppa in och jobba någon helg i månaden bara för att få ihop en liten extraslant, det går alltid åt. Speciellt nu när det är så mycket fiskesaker och annat man vill köpa =P

För att låta som en gnällig närking som jag är, men vilken otroligt tråkig årstid november är. Ingen snö ute, men kallt och nordan vindar som gör att man huttrar när man går utanför dörren. Och framförallt.. det är småmörkt när man går upp på morgonen och det börjar nu vara mörkt redan vid 4-tiden. Oerhört deprimerande årstid. En utlandsresa med solen uppe från 06:00-22:00 skulle inte skada precis =P

Nej nu måste jag hugga tag i en läxa eller 2.. det här håller inte =P

Slut på klagomuren ;-)


Takida spelar på Nöjesfabriken i Karlstad den 20:e november! Är det någon mer som är sugen på att gå så hör av er! =D 

Ps: Sonic Syndicate är förband!!




Floorball

Hemma från första innebandyträningen med Deje och det märktes rejält att man varit från ett bra tag. Ska ge det en ny chans på torsdag tror jag så får jag utvärdera efter det om det är värt att fortsätta =)
Ringde även till 3 idag och frågade varför mitt internet är så ruggigt segt. Mätte min hastighet idag på det mobila bredbandet och kom upp i.. 0.30 Mbit/s och jag har beställt för upp till 6 Mbit/s... ganska kasst med andra ord och det fick den stakars sate i kundtjänsten höra också! Men de skulle iallafall felsöka området så förhoppningsvis kan jag få lite snabbare internet snart!
Nu ska jag gå och ta mig en dusch sen blir det läggdags! Studiebesök på reningsverk imorgon med kursen "Vattenvård".

Sov så gott allesammans! =)


Bio på fredag!

Tjolahopp tjolahej!

Ny dag. Skoldag! Kenny och Jocke stannade hemma idag av ospecificerad anledning medan jag for iväg. Var dock bara i skolan i typ 2 timmar innan huvudvärken satte sig in i skallen på mig. Sedan dess har jag varit och handlat lite på Lidl och försökt hitta en gör-det-själv biltvätt utan framgång. 
Hittade nyss att en ny uppdatering av flash är möjlig för Xbox360 och kallas 1.61. Blir till att lämna in den på chipper i Örebro när jag kommer hem till helgen =)

Listade även ut att Saw 6 kommer att visas på bio i Örebro på fredag när premiären äger rum. Blir till att gå på den då och på lördag väntar jobb på djuraffären Grizzly! 

*Julmust är GOTT!

*Peter Forsberg spelar Karjala Cup! Stort som fan!... Eller hur?





Saw 6 premiär på fredag! =D
 

Pensionärvarning

Godkväll! Nu sitter man hemma i lägenheten igen dödstrött efter några dagars intensivt fiske på Gotland. Totalt kom det upp ca 85 öringar från oss 11 personer från KY1 på Sportfiskeakademin och även ett antal gäddor. Imorgon väntar skolan igen och man känner sig väl mer i behov av en sovmorgon till 12 tiden minst än att gå upp före 7 för att gå till skolan.

Stannade till i Södertälje på vägen hem och drog en meny på McDonalds.. magen fick tarmvridning eller någe.. Ovan med att äta snabbmat! Gick även in på Intersport o köpte ett par nya innebandy strumpor! Imorn smäller det! Bära eller brista.. håller jag någorlunda jämn nivå fortfarande?

Ska även ta och boka biljett till Takida imorgon! De spelar på Nöjesfabriken i Karlstad med Sonic Syndicate som förband! Ska bli riktigt roligt! Blir lite av en kompensation för att skit-SF bio eventuellt bara ska visa Saw 6 i Stockholm och Göteborg.. får hoppas att de hinner ändra sig så jag kan se den på fredag i Örebro! =D 

Nu ligger alla kläder upppackade.. eller snarare utslängda över golvet på rummet. Får ta och ta tag i det imorgon. Då får det även bli till att förhoppningsvis orka ta tag i någon av de läxor som ska in den här veckan. Det kostar att ligga på topp!





Blev även ett stopp på Godishuset i Karlskoga idag. Jocke frossar bland de 500 sorter som finns att välja på =P


Brain fucked by Hexan!

Så var den sista fiskedagen avklarad för den här gotlandsturen. Klockan ringde före 5 och det börjar kännas att man fiskat 4 dagar nu. Vinden på morgonen var i det närmaste obefintlig och jag trodde att dagens fiske skulle få ett tidigt slut. Mycket riktigt gick var morgonen riktigt trög men efter några timmars nötande fick jag en öring som kroken hade satt sig i huvudet på! Dessutom lyckades öringen snurra in sig själv runt stjärtfenan så den var totalfast. Resten av förmiddagen skrattade vi gott åt min nya metod att fånga öring på. 
På eftermiddagen låg vattnet nästan spegelblankt men trots det högg öringar friskt i mitt drag. 5 öringar upp och en hög tappad fisk slutade dagen med. 

Nu bär det av hem till Killstad imorgon igen vilket ska bli riktigt skönt. Något som inte lockar är dock alla läxor som ligger och väntar. Blir till att hugga tag i någon av dem imorgon kväll när man lär vara lagom pigg efter närmare 40 mil bilkörning. 

Skönt med Färjestads vinst idag oxå! Behövdes efter gårdagens torsk mot LHC!


Ha det bra allesammans och simma lugnt i lårviken! 

RSS 2.0