Hej här hej där

Äntligen tillfälle att uppdatera bloggen lite. Har haft fullt upp i ett gäng dagar nu. Jobbade hela fredag, lördag och söndag på djuraffären Grizzly vid Marieberg. Hade nog en av mina bästa jobbardagar i lördags då det kändes som om allt gick perfekt! Satte nytt PB i försäljning om man nu kan göra det =P Och kändes som om jag kunde ge alla kunder bra svar på deras frågor =)

Igår var jag ute med många från gymnasieklassen på O'learys i Örebro. Riktigt trevligt att träffa alla igen. Det här får vi göra om! Ganska snart! =P

Tittade på Saw 6 när jag och Marie kom hem från O'learys! Helt klart min favorit serie av filmer. Och ändå lyckades jag precis hålla mig vaken. Då är man trött =P

Ikväll har jag kört tillbaka till Värmland och Killstad. Nu väntar en ny vecka av plugg och eventuellt hemgång igen nästa helg! Morfar fyller 70 år så det måste ju firas!

Nej. Nu blir det till att titta på Sherlock Holmes!

Och du! Vad får man om man har en Bulldog och en Schitzu? ..... BULLSHIT! =)





Hittade en cool poster för Saw 6.. massa människor har format huvudmannen, Jigsaw's (Tobin Bell) ansikte!


Japanmix & energidryck med colasmak!

Onsdag, mitt i veckan och hemma i Kumla/Örebro! Lite extra "ledigt" skadar ju aldrig. Nu blir jag hemma till söndag så det är skönt =)
Har precis kommit hem från en promenad med Marie i 2 decimeter snö vägen till Coop i Lillån. Kände abstinens för japanmix så det fick bli en påse nytto-godis och även några burkar energidryck med COLA smak! :O Kan säga att de var.. sådär.

Nu vankas det fiskeprogram på Tv4 Sport från Gotland! 

 

Fun day

Hoppsan Hejsan! Tänkte att det kunde vara dags att uppdatera er om vad som händer. Ärligt talat. Händer inte mycket :P

Nejmen idag påbörjades den 3:e SLU veckan i skolan. "Temat" den här veckan handlar främst om fiskodlingar och dess eftekter på miljön. Väldigt intressant. Idag fick vi tillexempel i uppgift att på pappret så att säga bygga upp vår egen fiskodling med hur pumpar, luftningssystem, filter, självtryck och sånt skulle kopplas. Passar ju mig perfekt så idag var en rolig skoldag! =D

I lördags bastade vi här i Killstad! Erik och Johan från klassen kom ut så vi bastade och började glo på baksmällan när vi kom in men alla 4 somnade i soffan kort därefter :P Man blir helt slut av att basta!

Var även in till stan idag för att titta på en dator som jag hade sett på ett reklamblad! Är ute efter en ny bärbar dator och tyckte att den verkade grym men när jag väl kom till butiken rekommenderade bonden i affären snarare en annan dator som kostade lika mycket som hade likvärdiga funktioner och annat.. Så ska leta vidare och kolla upp lite mer om datorerna så man inte gör bort sig och ångrar sig =P

Nej nu börjar det bli sent... får writa mer imorn!

Ha det!




  

Dubbelt Falk

Idag har varit en riktigt slapp dag. Kombinerat med ett träningspass i garaget men efter 40 minuter i "skid-maskinen" åkte remmen av inne i maskinen likt en cykelkedja och den visade sig vara grymt svår att få på igen.. speciellt utan lämpliga verktyg så det blir till att gå på maskinen imorn igen och försöka fixa den :P

Har blivit till att titta på 2x Johan Falk idag. Jag o Jocke har sett National Target och Operation Näktergal tror jag det var. Vi såg en igår också så kan ha blandat ihop namnen på dem =P

Idag lagade jag en kanongod wok med jalapeños och färsk röd chili i. Det var starkt men det påminde en om hur maten i asien är ;-)

Läste nyss på nyheterna att en av Färjestads guldhjältar från förra säsongen kommer tillbaka till klubben nu! :D Micke Johansson lämnar sitt NHL lag Monteral Canadiens och förstärker FBK inför slutspurten av serien och kommande slutspel! :D Helt kanon! Nu kanske de kan bli något att lita på i slutspelet ändå! Nu är väl snarare problemet att man har 3(!!) forwards för mycket i laget och tvingas därför ställa undan 3 forwards varje match :S

Imorn är det hatmöte dags i LLA. Färjestad-Linköping! Taggad taggad!



Giant travally

Oj vad sugen jag har blivit på att fiska Giant Travally. Och de går att fiska i Thailand!! Hmm.. Synd bara att det kostar rätt mycket att fiska dem =( Får nog bli vid något senare tillfälle. Även Marlin skulle vara grymt kul att fiska! Fatta att dra en fisk som kan uppnå hastigheter på 100km/h!! Då får man hålla i sitt spö för att klara en sådan fisk =P

Nej nu blir det ut o träna i garaget. Måste ju träna lite så man orkar dra stora fiskar nästa vinter ;-)




Sub!

Torsdag och helg! Ja faktiskt. Det är helg nu! Ingen skola imorn och bara två lektioner idag så nu blir det långhelg! Idag hade jag tyska och fartygsbefäl på schemat. Gick hyfsat på båda lektionerna!

Efter skolan åkte jag och jocke in och handlade lite av varje i Karlstad. Blev akut sugen på en Subway baguette men det fick bli en hemmagjord istället! Köpte på mig en massa gott och gjorde en sås (överflöd!) och resultatet blev en 2 kilos sub som lätt slank ner! Okej kanske inte 2 kilo men nära måste det ha varit :P

Nu sitter jag och drar ihop en spotify spellista.. synd att Spotifys utbud på bra remixer av låtar är ganska dåligt. 

Imorn hoppas jag att mina spön jag beställt från Skellefteå hunnit komma! Då blir det definitivt fiske i helgen. Om inte annat kanske isvaksbad och bastu!



Tro mig. Den var smarremums!
 

Hota mackor!

Imorse ringde klockan halv 11 för idag var det hemuppgift på schemat kan man säga. Hemuppgiften tog väl en kvart att göra så det har varit en ganska soft dag kan man ju säga =P Handlade om fiskars tillväxthastighet vid olika temperaturer. Man skulle göra ett diagram i excel och göra en liten uppgift till det också.

Har äntligen beställt mina isfiskespön! Hoppas de kommer redan på fredag för då får det bli ett pass på söndag! Annars får det väl bli ett pass nästa vecka =)

Satt och tittade på ett tvprogram förrut där de fiskade Jacks utanför Afrikas kust. Blev så otroligt sugen på att fiska någon liknande art som Giant Travally i Thailand när jag och Mr.Fluga ska dit! Riktigt grymma fighters är de. Synd bara att det kostar en del att fiska dem...

Idag har jag varit duktig! "Lagat" "mat" två gånger idag! Först potatis o fiskpinnar på dan och sen varma mackor på kvällen =P Känner mig flitig.. typ.

Tränade även ett pass idag i vårat lilla gym. Gick väl inget vidare men bättre ska det bli!

Blir till att träffa massa gamla och goa klasskompisar nästa helg när jag kommer hem och ska jobba. Ska bli riktigt trevligt =)
 




SLU

Idag påbörjades en ny SLU vecka och idag hade vi föreläsning från 10-15:00 men vi skulle egentligen gått till 16:30 enligt schemat men så länge tiderna felar på rätt sida sluttiden så är jag nöjd =P Är ett väldigt intressant område men det mesta kändes som repetition idag så det var lite smått långtråkigt!

När jag kom hem gjorde jag rent mitt akvarium vilket tog typ 2 timmar eftersom filtret var jäkligt skitigt. Sen fixade jag lite växtnäringsmedel som jag beställt från internet så ska bli spännande o se om de funkar! =)

Annars händer inte så mycket.. Ingen Färjestads match på gång heller. Nästa hemmamatch är på lördag mot hatlaget Linköping.




Ismete till helgen kanske?

Hockeyslutspelslagen 09-10

Har suttit och grubblat lite fram och tillbaka och kollat över varenda match som återstår i Elitseriens grundspel den här säsongen och kommit fram till följande;

Dagens tabell ser ut enligt nedan

1 HV71     79
2 Linköpings HC     72
3 Färjestad BK     66
4 Djurgårdens IF     65
5 Skellefteå AIK     60
6 Brynäs IF     59
7 Luleå HF     58
8 Frölunda HC     56
9 MODO Hockey     48
10 Timrå IK     48
11 Södertälje SK     42
12 Rögle BK     41


Av dessa lag går lag 1-8 till slutspel medans lag 11-12 får kvala mot allsvenska lag för att hålla sig kvar i Elitserien. Lag 9-10 får bara gå på ett tidigt sommarlov helt enkelt.

Med 15 omgångar kvar tror jag enligt mina beräkningar att tabellen kommer se ut som nedan 

1 HV71      
2 Linköpings HC      
3 Färjestad BK      
4 Djurgårdens IF      
5 Skellefteå AIK      
6 Brynäs IF      
7 Luleå HF      
8 Frölunda HC      
9 MODO Hockey      
10 Timrå IK      
11 Södertälje SK      
12 Rögle BK



Den sista slutspelsplatsen, Nr 8 kommer stå mellan Frölunda-MoDo och jag är helt säker på att den sista slutspelsplatsen kommer avgöras den 30 januari. I Helgen väntar nämnligen just det, Frölunda-MoDo och helgen efter, den 30:e MoDo-Frölunda. Ett såkallat 12(!) poängs back-to-back möte som kommer avgöra allt. Vinner MoDo bägge matcherna, är MoDo defintivt i slutspel tror jag. Skulle Frölunda vinna en av dessa matcher, tror jag tyvärr att Peter Forsbergs lag får ett tidigt sommarlov iår.
En eventuell värvning av Färjestads tidigare guldkeepers Martin Gerber kommer bli livsviktig, även Peter Forsbergs medverkan kommer bära eller brista hela lagets placering.

Slutspelet kommer se ut som sådant om Frölunda kniper den sista slutspelsplatsen

Hv71-Luleå HF
Linköpings HC-Brynäs IF
Färjestads BK-Skellefteå AIK
Djurgårdens IF-Frölunda HC

Så.. nu har jag nördat klart med hockeysnack. Återstår att se om jag får rätt eller inte ;-)

 


~Angels of Clarity~

Äntligen ser det ut att ha lossnat för Färjestad! 5-2 vinst mot Frölunda igår inför 8500 åskådare drygt i LLA =) Christian kom upp och kollade på matchen och karln verkar dra tur med sig för båda de senaste matcherna han har varit med har Färjestad gjort 5 repsektive 6 mål!

Var en förmatch innan själva elitseriematchen mellan Färjestads och Frölundas veteraner! Haha! Det var kul att se. Färjestad vann den också med 5-3 efter matchavgörande mål av Håkan Loob ;-)
Sveriges Os-tränare Bengt-Åke Gustavsson var också med. Vilken tävlingmänniska han är. Trots att det handlade om en plojjmatch var han 100% inne i matchen =P

Idag ska jag göra rent mitt akvarium. Har inte blivit rengjort sen innan jag stack på jullov 18 december eller vad det var =P

Mindre än en månad kvar till OS! Herregud! Snart blir det uppesittarnätter deluxe för att OS hålls i jefla Vancouver!



Skitfräck is-skulptur som en gjorde innan matchen. Var eldslukare på plats också! :S :P



Population dynamics

02:13 och piggare än skarpsillen i döda havet. Idag har det pluggats populations dynamik så det heter duga. Tog fanimej nästan hela dagen att svara på 9 frågor! Illa illa...

Blev även en tur till Ica Maxi klockan 21:00 en fredagkväll! Haha! Måste bara vara vi Killstadspôjker som är dumma nog att handla den tiden på en fredag. Men fredagsmys hans med ändå! Vi såg Into the blue, en av mina favoritfilmer även fast den inte är en av de bästa jag vet, hur nu det går ihop =P Till det blev det kebabpizza och öl!

Imorn kommer Christian upp och hälsar på i Killstad! Vi ska gå på Färjestad-Frölunda och sedan blir det säkert till att basta på kvällen =) Först väntar dock en veteranmatch för min del att titta på i LLA. 12:30 lirar gamla legendarer där bland annat Sveriges OS tränare i ishockey, Bengt-Åke Gustavsson deltar. Ska bli kul att se de gamla rävarna lira ;-)




Thailand bokat!

Godnatt!

Ikväll har jag och Mr.Fluga bokat vår Thailandsresa nästa vinter! =P Riktigt skönt att ha det gjort =) Ska bli riktigt roligt även om det är lång tid kvar...

Var på hockey ikväll och såg Färjestad spöa skiten ur skoterraggarna från Örnsköldsvik, MoDo. Dick Axelsson var tillbaka i laget igen efter mycket om och men och som han kom tillbaka! Mål, assist och grymt spel trots att grabben inte har spelat match eller tränat hockey ordentligt sedan i slutet på november typ. Imponerande! Även nyförvärvet Lubos Bartecko målade i sin debutmatch i grön/vitt!

Var en rolig match och nytt publikrekord i LLA! 8313 om jag inte minns helt fel! =) Många sköna ramsor i klacken idag riktade mot MoDos klack ;-)

" ETT O TVÅ O TRE O FYRA O FEM O SEX O SJU O ÅTTA GULD, HUR MÅNGA GULD HAR NI? SÅ JÄVLA BRA SOM FÄRJESTAD, DET KAN NI ALDRIG BLI! CHA-LA-LA-LA-LA..."



Dick Axelsson fick skriva autografer i mängder efter matchen eftersom han utsågs till matchen lirare & profil =P

German!

Sitter och försöker göra lite på den ena av 2 inlämningsuppgifter i SLU-kursen Fiskbiologi. Rätt trista frågor att jobba med men de måste ju göras de med.. Lyssnar på en massa bra musik på Spotify! Släpper löss till Bullet for my Valentine - The End för tillfället ;-)

Beställde lite nya isfiskespön idag också eftersom jag inte har några sånna alls.. tur att de är ganska billiga jämfört med vad spön kan kosta!

Peter Forsberg verkar inte spela morgondagens match mot Färjestad =( Hade sett fram emot att få se karln för sista(?) gången IRL så att säga.

Imorn börjar jag även en ny kurs i skolan, TYSKA! Har aldrig i livet läst Tyska så det här blir en ny erfarenhet =P

Vill så gärna skaffa en ny kanin.. och det kommer jag göra så småningom när det passar. Och det ska vara en belgisk jätte! =)



Bugga spotify =)

Yes! Nu har man Spotify utan reklam.. Gratis, givetvis. Sen att Spotify tror att jag sitter vid en dator i Israel gör ju för mig inte det minsta! ;-)

Idag skulle vi slutat 16:30 men vi fick sluta före 2 idag så det var skööönt! Är ganska drygt att sitta och lyssna på något man redan kan =P Fast det är väl kanske bättre det än att man inte fattar något =)

Och åter till den ständiga vargdebatten.. blev jävligt irriterad när jag läste NWT (Nya Wermlands Tidningen) i skolan och läste en lång insändare angående vargjakten. Han själv hade deltagit i vargjakten och ansåg en sjuhelvetes massa strunt. Han kallade bland annat oss som inte stödjer vargjakten för okunskapliga, hyllade alla som frivilligt ställt upp med arbetet att skjuta av vargarna och dessutom att vargjakten var mycket väl planerad och organiserad.

Yeah my ass säger jag bara.. Så mycket ordbajseri och varghat var länge jag sedan jag läste i en vanlig dagsblaska.. ett under att en sådan människa får lägga in en insändare och få den publicerad. För det var ju verkligen så att alla 12.000 (!!) som deltog i jakten gjorde det för att hjälpa till och "arbeta" med regeringsbeslutet där alla är überkunniga (inte). Att 80% av de som ställde upp är varghatare har väl ingen med att göra antar jag. Hu för vilket aggressivt och farligt djur vi har i våra skogar...

Nu ska jag plocka upp min sodastreamer (stavas de så? xD ) som jag fick av älsklingen i julklapp! =)  


Schooooool!

Då var man tillbaka i vardagen igen.. typ! Satt nyss och skrev ett långt inlägg men datan fick batteritorsk så får börja om igen =( Idag började vi en ny kurs i form av en högskolekurs; Fiskbiologi. Verkar bli en rolig kurs med ganska mycket plugg! Men det är väl så det ska vara.

Efter skolan åkte jag, Jocke och Kenny in till bergviks köpcentrumi Karlstad. Jag var ute efter ett par varma tofflor eftersom golvet i boendet inte är speciellt varmt då allt är trägolv typ =P Men hittade tyvärr inga i min storlek.. hmpf.. Inte lätt att hitta dojjor över 46 ens en gång! Vi köpte iallafall en dator till Kenny! Han måste vara den ende 30åring jag känner till som aldrig haft en dator! Så ikväll har jag suttit o hjälpt han lite med att installera nya program och grejer =)

Köpte även en ny växtmedels produkt till akvariet på "min" konkurrent, Arken Zoo! Easylife easycarbo som fungerar ungefär som flytande CO² vilket är bra för växterna =) Ska snart börja exprimentera för att få igång växtligheten i karet ;-)

Vad glad jag blir när någon äntligen insett hur fel personalen på Djurparken i Skåne agerat när de dödat hela vargflocken. Så jävla okunnig personal. Nu är de polisanmälda. Alltid ett steg i rätt riktning?

Nu ska jag avnjuta mitt glas med ruggigt iskall Fanta world som nästan blivit till "Snow slush" =D


Varghatare?

Jag ställer mig högst frågande till varför man väljer att döda alla vargar på djurparken i Skånes djurpark!

Alfatiken rymde - Man mördar alla för säkerhets skull. Man skyller på att "de hade aldrig accepterat att leva utan sin mamma". Men för HELVETE! Öppna ögonen och studera djuren istället för att ta till den maximala okunskapen att döda djuren. Hur sker det i naturen när mamman kanske blir påkörd? Inte fan går hela flocken och gräver ner sig och dör iallafall...

Varför inte bara skjuta tiken med en bedövningspil som man gör med i princip alla andra djur när de väl rymmer från sina hägn? Man skyller på att de inte går att använda för att djuren måste stå stilla och man måste komma tillräckligt nära. Nej Alfred Lindskog kan gå och säga upp sig själv (rovdjursförvaltaren på djurparken). Att han dessutom poängterar i alla intervjuer att han sedan 11 år är rovdjursförvaltare är ju bara larvigt, tycker jag. 

En annan anledning till att vargarna sköts var att några dagar tidigare hade 2 ungdjur rymt från hägnet. Då ställer jag mig även mycket frågande till varför inga ordentliga åtgärder gjorts för att undvika att de ska ta sig ur sina hägn? Istället får det ske att alfatiken också rymmer några dagar senare vilket nu resulterat i att alla vargar dödats. OKUNSKAP är bara förnamnet...  

– Det här är ingenting man vill göra utan den absout sista utvägen, säger han med tung röst. Jo.. det var ju verkligen sista utvägen.. NOT.

Hoppas du någon gång får se på en varg på riktigt, antingen i zoo eller i det vilda. För snart finns de inte kvar med den okunskap som råder här i landet. Allt är korrupt. Tyvärr..



Back in the killing city!

SLUT PÅ JULLOVET!!! =( Men tillbaka i Killstad och humöret är på topp hos alla oss tre små gossar i lyan. Jag åkte tillbaka idag och tog med mig Erik från klassen i Örebro. Eftermiddagen har mest gått åt till att packa upp kläder och andra saker och försöka få upp värmen lite i boendet.. det var ganska kallt när vi kom hit =P

Invigde även mitt smått snobbiga bluetooth headset.. en sån där pryl som alla stressade övermänniskor i Sveriges baksida Stockholm har i örat dagligen. Funkade riktigt bra! Väldigt smart pryl när man är ute och kör bil. Man kan ha båda händerna på ratten --> ökad säkerhet =)

Imorn börjar skolan igen! Det jag oroar mig mest för just nu är vart jag ska praktisera om några månader :S Har verkligen ingen aning. Ligger ganska i fas med läxorna för en gångs skull så det ligger inte som en press i bakhuvet iallafall =)

Jävla kyla! Det kan väl hålla sig runt -5 det är ju iallafall acceptabelt ;-)


Money is back!

Äntligen! Fick tillbaka mina nästan 800:- som har varit låsta i 2 veckor av någon konstig anledning =D Sköönt! Då vet man att man inte blivit rånad iallafall av någon gallblåseinfekterad skurkhackare!

Mumma! Min nya parfym Armani Code är nog fanimej den bästa jag haft!


FIFA nerds

Lööööördag! =D Hockeydags i eftermiddag igen =) Har blivit lite dåligt med bloggandet på sistone men det är på uppgång ändå.. det tror jag iallafall!

Har varit mycket med Christian och Freddan de senaste dagarna och givetvis även Marie =) Vi har lirat Fifa så det heter duga! Igår kom vi på att man kan ju spela 4 samtidigt och det blev en riktig upplevelse xD Gällde ju att man var någorlunda samspelta och ense om besluten på planen annars gick det åt skogen =P

Imorgon bär det av tillbaka till Killstad igen eftersom skolan börjar på måndag igen. Har varit väldigt skönt att vara hemma ett tag i Kumla =) Men ska bli kul att komma till Killstad igen oxå! Nu ska det isfiskas så mycket man bara orkar!

Nej nu blir det en korv med bröd!




Bio!

Det bidde till att gå på Avatar idag! =) Jag och Marie fick sällskap av Herr Floga och Sofia. Filmen var riktigt bra! Väldigt välgjord! Har lite svårt att hitta vart i filmen som genren "Sport" ska kunna finnas med dock men vad fasen gör det? =P

Jag har kommit på saker som jag faktiskt inte tål och därmed ogillar.. och det är Vargjägare samt bilister som inte borde ha sina körkort kvar. Eller helt enkelt sånt folk som köpt sitt körkort via postorder.

Nu ska jag äta upp mitt överblivna bio-godis och titta klart på "Sprängaren" som går på Tv4! =P



Avatar?

Sablar vad kallt det är ute! Gick ut för en stund sen och satte in kupévärmaren i bilen och det var äckligt kallt! Frisk luft jo jag tackar ja!

Ska åka in till jobbet snart tror jag och handla på mig lite nya växter. Vet att det har kommit en leverans idag iallafall =) Fräscha till akvariet i Killstad lite grann ;-) Åker nog tillbaka på lördag eller söndag.. får se får se =)

Imorn blir det bio tror jag.. Är väl dags att se Avatar antar jag. Alla säger ju att den ska vara såååå bra så det återstår att se ;-) Den kan inte vara sämre än Moon som jag och Marie satt och tittade på igår iallafall.. Hur i helvete kan den filmen få 8/10 på Imdb??


Fy fan..

Ännu en helg över och är ganska ny-hem-kommen från jobbet.. Har som vana att kolla aftonbladet varje dag och idag när man läser på förstasidan står det om vargjakten.. Fy fan vad arg man blir. Jag hatar alla som jagar vargen och som över huvud taget varit och är delaktiga i jakten på dessa djur. Man kanske ska bli jägare ändå och skjuta vargjägarnas hundar istället så får vi se om de tycker det är okej också. Jag ser då allt inget skillnad på att skjuta en hund än att skjuta en varg.

Jag menar.. vargen är redan en väldigt liten population i Sverige och så bestämmer man sig att skicka ut en bra bit över 12.000 jägare för att fälla 27 vargar. HELT JÄVLA ABSURT!! HATAR ER ERA JÄVLAR SOM DELTAR. Och passar även på att skicka en stor fet lerig och förhoppningsvis jävligt vass och trubbig känga till riksdagen som överhuvudtaget är så okunskapliga om vargen att man godkänner jakten. Är det så konstigt att det nu går att läsa i tidningarna att överskjutning av vargar har skett? Man kan även läsa om en mängd vargar som skadeskjutits och så vidare. Svinigt och äckligt. Hatar er mer och mer. Men som sagt.. som en hundälskare som jag är. Och som förhoppningsvis även jägarna är som har sina jakthundar. De skulle möjligtvis inte sakna sina egna hundar om det var de som sköts istället för vargarna? Jag menar hundarna frodas i det här landet och dagligen säljs hundratals runt om i Sverige. Men nej ge er på vargarna istället av okunskap. Det är synd att jag inte vet vilka alla är för det är ärligt talat så illa att man vill pissa på era gravar när ni dör.. Seriöst.



Vill du mörda djuret på bilden??


RSS 2.0