MS Röj!

Lördag morgon och väckarklockan ringer vid 04:30. Fiske är det som gäller och idag var vår näst sista dag på Gotland för den här gången. Idag var fisket inriktat mot Gotlands allra sydligaste delar. Förhoppningen om att få fisk släcktes ganska snart. Inte ett hugg trots evigt nötande. Det var endast Jocke som hittade en bra plats där hela 4 öringar kom upp på kort tid. En riktigt fin fisk på 2,7 kg.

Jag och Erik x2 som åkte i en bil väntade på Jocke och Sebastian medan Jocke blev fotad med fisken. Gotlands Erik tröttnade mest på skämt på att fototagningen tog så "lång tid" och slängde ur sig dagens skönaste kommentar från bilen där vi väntade
"-Hörni fotobögar! Slitz kommer inte höra av sig hur många kort ni än tar!" och jag skrattade så att jag höll på att gå åt! =P

För övrigt gick fisket riktigt dåligt på förmiddagen medans eftermiddagsfisket gick riktigt bra för team Örebro/Gotlandspojken. Sammanlagt blev det 7 fisk upp. Min största fisk vägde runt 1,5 kilo medans Erik i klassen fick en riktig kanonöring på 3.2 kilo ungefär (bilden).

Nu blir det lite städning och tidig kväll igen. Sista fiskedagen imorgon och imorgon är det min tur att dra en fin fisk, hoppas jag!


 
Grattis till den fina öringen Erik!

Fredagsmys!?

Fiske idag igen såklart! För oss fiskare kan benämningen "fredagsmys" vara något annat än att sitta ihopkurad med en popcornskål i sitt knä och titta på någon schyst film. Visst är det fredagsmys men att stå klockan halv sju på morgonen med ett fiskespö i handen längs gotlands kust när solen håller på och tittar fram, det är fredagsmys!

Fisket idag gick... sådär. Iallafall för egen del. John i klassen satte nytt pb (=personbästa) med en semiblank öring på 3,7 kilo, Daniel drog en blank på knappt 2kg på fluga.. och jag drog min första fisk i tredje kastet, givetvis en "svartlax!"
Dagen slutade med 3 öringar på kontot för min egen del medans man fick totalspö av Kenny som drog 10 öringar idag samt 2 gäddor. Grattis!!


Längtar som fasen till näst nästa helg. Då blir det party i Killstad! Några klasskompisar från diverse skoltider kommer upp på besök till mitt nya hem och sedan utgång i K-stad efter det. Ska bli riktigt kul! Ska även bli kul med första innebandyträningen med **** på tisdag! Riktigt taggad för det oxå =)

Ha en trevlig halloweenhelg allesammans och var inte allt för elaka mot "bus-eller-godis" barnen som kommer i helgen ;-)



 Glömde ju nästan läska er läsare med att vi åt färsk egenfångad havsöring till kvällsmat. Inte fel precis! ;-) Annat än den odlade laxen man köper i frysdisken på maxi som odlats fram genom att utfodra dem med massdödade havsfiskar. Bra va?

Fishing mania

Första riktiga fiskedagen på Gotland slut. Klockan stod på 04:40 och taggad till tusen var jag i kläderna 04:50.. vilket inte händer en enda gång i vanliga fall! ;-)

Idag fiskade jag med gotlandspolaren Erik och Erik i min nya klass KY1. Mycket fisk i farten men mycket tappat och missade hugg. Resultatet för min egen del blev 2 "svartlax" (lekfärgad öring) och en gädda. Imorgon blir det till att revanschera sig. Imorn ska en fin blank fisk landas så jag kan lägga upp någon fin bild på bloggen! 

Imorgon blir det till att gå upp tidigt igen så det blir en tidig kväll för min del. 

Mer rapporter kommer!

Och till er som inte förstår er på fiske.. håll ut! Snart börjar jag skriva om annat än 100% fishing mania!


Ha det bra!


  Någorlunda nyklippt! Skönt att vara lite korthårigare igen =P

Salmo trutta trutta

Framme på Gotland efter 37 mil i bil och nästan tre och en halv timme båtfärd. Klockan stod på 04:00 och man har väl vaknat piggare om man säger så =P Nu sitter jag i sommarstugan med 3 av mina nya klasskompisar. Trevligt sällskap och lite Dr. Nielsen's och kvällen är räddad!

Ikväll har jag mest plockat med olika drag som förhoppningsvis ska funka bra imorgon. Klockan är ställd på 04:40 så det är snart läggdags för min del. Nu väntar 4 heldagars fiske efter framförallt havsöring men även gädda.


 
Gotlands kust idag när vi kom fram =)



Puss i ljumsken!

Oh likee like it!

Snart är det dags att dra iväg på Färjestad-Frölunda! Ska bli riktigt roligt.. Gick ju inte så bra senast i Göteborg så revansch är väl det minsta man kan begära idag.


Imorgon bär det av mot Gotland för havsöringsfiske! Blir till att gå upp tidigt som fasen.. klockan 5 ska vi åka från Forshaga... Men det är det värt alla dagar i veckan för att få jaga lite silver!

Nu har jag dessutom fått ordning på bilduppladdningen här på bloggen! Lite bilder ger lite mer liv i skrivandet. Och jaa jag vet att min layout på bloggen inte är den vackraste men de färdiga teman som finns att välja på är inte mycket att hänga i julgranen och när man själv är lite oteknisk på färgkoder m.m så är det som det är =D


Jonas Frögren visar vart skåpet ska stå! ;-) 
Jonas Frögren visar vart skåpet ska stå! Krossa fusklunda!

G-Force!

Tillbaka i "dödarstaden" Killstad och har packat upp datorn och högtalare på skrivbordet. Nu kan jag äntligen dunka lite musik på mitt rum också!

Har nyss tittat på bioaktuella G-Force! En film där marsvin spelar specialagents och ska rädda världen från levande vitvaror som mikrovågsugnar med knivblad, eldkastare och andra specialeffekter. Man skrattade gott ett antal gånger xD Verkligen en film jag kan rekommendera!

Nu ska jag gå och inreda lite i mitt 450-liters akvarium! Köpte en ny växt idag.. Hur stor som helst! Tror dock den kommer passa in perfekt i mitt akvarium =) Jag ska försöka lägga upp bild på hur det blir i akvariet men just nu sammarbetar inte jag och bloggens bilduppladdning har jag märkt så håll till godo!

Musiktips för partysugna ;-)     Bob Sinclar - New new new (radio edit)


Back to Killstad

Ny dag. Idag bär det av hem till Killstad utanför Karlstad igen. Har varit hemma i Kumla i helgen. Känns dock en aning onödigt att åka till Killstad igen då det är typ 13 mil att åka för att bara gå i skolan imorgon. För sedan åker halva min klass på Sportfiskeakademin KY1 till Gotland på onsdag morgon för att göra den gotländska kustens havsöringar osäkra. 26 mil i bil för att i princip bara gå på en redovisning i skolan. Klimatsmart var ordet..

Men men.. åker jag inte tillbaka får jag inte med mig någon packning och så missar jag toppmatchen imorgon kväll. Färjestad möter Fusklunda 19:00 i Löfbergs Lila Arena.

Nu ska jag dock åka och handla lite. Lite inredning till mitt akvarium i Killstad och svarta fotbollsstrumpor. Jag ska nämnligen göra ett försök att börja lira innebandy igen. Tisdag nästa vecka blir det provspel i ett lag. Ska bli hur kul som helst! =)

Någon som tänkt på hur metal-influencerat sko-modet har blivit? Fick reklam från sko kanonen tror jag det var och varenda dojja var svart med nitar och andra metal liknande föremål. The world is turning black?


On my way back

Jahopp då satt man här igen. Ny blogg, ny tro på att man ska bli en flitig bloggskribent.

Jag satt och funderade på varför jag valt att starta en blogg igen.. Och kom ärligt talat inte fram till någon bra anledning. På facebook ställs frågan "Vad gör du just nu?" där man då och då fyller i vad skallen vill få ur sig just för tillfället. Men man får inte ut den personliga dagboks/bloggkänslan på FB. Kanske är det därför jag valt att starta upp en ny blogg?

Eller är det kanske för att bilddagboken mer känns som just det, en bilddagbok? Med bilder kan man säga mycket, men med en väl skriven text kan man få ut minst lika mycket.

Kanske ska jag nöja mig med att folk kan få slösa några minuter av värdelöst zappande mellan olika internetsidor på att få veta vad just jag har att berätta om dagen som gått.

Kalla det egoism. Vill jag synas?

Jag vet inte.. men nu börjar jag blogga igen och det vore jättetrevligt om ni tappra läsare slängde in en kommentar eller 2 när ni ändå är inne!

Ha det bäst!

RSS 2.0